Ik pas scherptediepte en tele-effect toe in mijn abstract. Ik werk met diverse verfsoorten, restafval, olie, roest, en vuur. Daarom zijn de abstracten gemaakt op houten plaat. De fotografische effecten vergen soms dagenlang verf- en schuurwerk. Ik werk voornamelijk met 1 hoofdkleur. Het onderwerp heeft vaak een filosofische achtergrond.

uit 2014 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Remember Pekanbaru

2017

Dit abstract kwam zomaar tot stand. Het rottende hout en de roestaanslag. Gevoelsmatig gaf ik dit werk de naam Remember Pekanbaru. Het beeld riep een soort herinnering op aan de verhalen die ik hoorde van mijn familie over dit vroegere kamp in Indonesië. Het nieuwe Pekanbaru is een totaal andere wereld. Het oude is en blijft een herinnering. Vandaar een ruimte eromheen om de onaantastbaarheid uit te drukken. Gecreëerd door een zwarte zwevende omheining, bevestigd met 4 afstandsbusjes.

Something on the second floor

2017

Alles is onzeker in het spookhuis. Ik werd geïnspireerd door het plaatje Luka van Suzanne Vega. Met voorbedachten rade maakte ik dit paneel. Er moest een luchtruimte omheen. Die creëerde ik door er een zwarte zwevende omlijsting aan te maken d.m.v. 4 afstandsbussen.

Africa

2016

Wild Afrika als fata morgana afgebeeld. Achter het schilderij zijn verticaal 2 zwarte geërodeerde balken gemonteerd, die boven en onder uitsteken. Ze horen bij het kunstwerk.

Digital destroy

2016

De digitale wereld, een zelfmoord. Inclusief directe zwarte lijst.

Grote koffie

2016

Koffie heeft een mooie eigenschap. Wanneer het opdroogt ontstaan rouwrandjes. Inclusief directe zwarte lijst. Hoort bij 'Kleine koffie'.

Kleine koffie

2016

Koffie heeft een mooie eigenschap. Wanneer het opdroogt ontstaan rouwrandjes. Hoort bij 'Grote koffie'.

Torrey Canyon

2016

Op 18 maart 1967 leed deze olietanker schipbreuk bij Seven Stones reeve in Cornwall, Engeland. Het schip werd uiteindelijk gebombardeerd om een nog grotere olieramp te voorkomen.

Small talk

2015

Zoveel woorden om je heen, zoveel woorden langs je heen, zoveel woorden tegen je aan, maar uiteindelijk zegt het niets. Inclusief directe zwarte lijst.

Sodom en Gomorrah

2014

Touw, lak, afval en vuur. Sodom en Gomorrah toen, Sodom en Gomorrah nu. Zonder zoutpilaren. Inclusief directe zwarte lijst.